GRENKE arbetar helt oberoende av tillverkare eller banker. Det betyder att du inte binder upp dig vid vissa varumärken eller tillverkare när du väljer objekt. GRENKE fokuserar på finansiering av objekt inom kontorskommunikation och kontorsutrustning, medicinteknik, säkerhetssystem och maskiner samt IT-utrustning. Men kan även finansiera mer udda tillgångar som exempelvis hela padelbanor, kakelskärare, kebabrobotar, golfsimulatorer, el-cycklar eller odlingsskåp.

Det betyder att du snabbt och enkelt kan uppgradera ditt företag med det just ni behöver. Så att ni alltid ligger i framkant. Oavsett om det gäller nya mobiltelefoner från Samsung, nya Dell datorer eller något helt annat som du behöver.

Petter Brunzell, finansieringsexpert på GRENKE förklarar:
 - Med traditionella hyres-eller leasingavtal så gör du din investering när du behöver den. Och på så sätt anskaffar dig de tillgångar du behöver för att förbättra din verksamhet. Men om du exempelvis är i en expansiv fas med många tilltänkta rekryteringar under det kommande året så kanske ett ramavtal är ett bättre alternativ. Då får du en förutbestämd summa som du själv kan använda att investera i tillgångar. Så när du har din första nyanställda på plats så kan du enkelt plocka ut en ny iPhone 13, en dator från Lenovo och en skärm från LG. Du bestämmer själv produkterna dina anställda behöver. Det är en av de stora fördelarna med att vi på GRENKE inte är låsta till varken tillverkare eller varumärken. Och bara för att den ena medarbetaren föredrar Apples produkter och vill ha en Macbook behöver du inte göra samma val till nästa. Utan du kan lika gärna välja en Samsung Galaxy S22 och en Asus dator. Det som är bra med GRENKEs ramavtal är att du kan välja att göra ett avrop på så lite som 5000 SEK per gång och inte behöver investera hela ditt godkända belopp direkt. Vilket skapar stor frihet och flexibilitet. Något du inte skulle haft om du valt att köpa utrustningen direkt.

 

Olika lösningar passar olika typer av objekt

 - Om du exempelvis är verksam inom industrin och behöver införskaffa nya gula maskiner som exempelvis en grävmaskin från Cat eller nya verktyg från Tools är troligtvis ett traditionellt hyres-eller leasingavtal mer lämpat än ramavtalet. Då det handlar om en enskild investering. Detsamma kanske även gäller om du behöver uppdatera till en ny skrivare från Konica Minolta för utskrifterna på kontoret, säger Petter.

 

Nya finansierbara objekt

- Vi på GRENKE har även sett en uppgång på andra objekt, som kanske inte riktigt faller inom den klassiska produkten du tänker på när du tänker på finansiering. Traditionellt sett så har IT och mobilt varit produkter som finansierats. Men med att nya trender och branscher växt fram så har vi på senare tid fått in förfrågningar på bland annat golfsimulatorer från Trackman, hela padelbanor och odlingsskåp för växter. Något som är extra roligt. Vi vill ju att fler företag får upp ögonen för finansiering och fördelarna som följer med lösningarna. Att allt blir enklare att budgetera, inte påverkar din likviditet och att du kan uppgradera när du vill, avslutar Petter.