– Den snabba teknikutvecklingen har gjort att kontorsarbetsredskap, IT-utrustning och exempelvis mobiltelefoner som tidigare hade en lång livslängd, idag kanske redan är gamla efter två till tre år. Med finansiering kan du säkerställa att ditt företag hänger med i teknikutvecklingen mer kostnadseffektivt än om du skulle betalat hela investeringen vid köptillfället, säger Maria Sultan, försäljningschef på grenke.  

Många fördelar med finansiering

Att kunna investera i allt från ny teknik till kontorsinredning anpassad till det hybrida arbetssättet är viktigt för att företag ska lyckas med sin tillväxt. Men samtidigt tynger det betalningsförmågan, vilket kan hämma både framtida samarbeten och utvecklingsinsatser i företaget. 

– Genom att finansiera dina investeringar får du bättre likviditet och vet exakt vilken kostnad du har över tid, vilket underlättar budgetering. Ytterligare en fördel, som många inte känner till, är att du kan få skattemässiga fördelar då finansieringen går som en driftskostnad. Detta innebär att kostnaden är 100-procent avdragsgill, berättar Maria Sultan.
 

Trygga och transparenta lösningar

grenke, som har utvecklat finansieringslösningar sedan 1978, erbjuder finansiering direkt mot slutkund eller via partners. Lösningar som hyra, leasing, och ramavtal skräddarsys efter kundens specifika behov.

– Det gör att våra kunder kan få tillgång till den utrustning de behöver samtidigt som det underlättar för dem att kunna göra uppgraderingar och byta ut produkterna löpande när förutsättningarna ändrats, säger Maria Sultan. 

Det är viktigt för ett företag att ha en solid kassa, men det är också viktigt att investera för att skapa tillväxt. Vi brukar rådgöra våra kunder med att använda sitt eget kapital till att investera i det som ökar i värde och inte till det som sjunker. Dessutom, att ta kostnaden i takt med intäkterna medför en god likviditet. Vilket är väldigt viktigt idag, förklarar Maria Sultan.

grenkes finansieringslösningar är enkla att komma igång med, oavsett om du går via någon av grenkes kunniga partners eller direkt med grenke.

– Det är enkelt att bli kund till oss, våra kunder får personlig service och kan känna sig trygga i att vi verkligen ser till att de förstår vad en finansieringslösning med oss innebär. Vi jobbar enbart med fast ränta då vi är måna om att ha ett långsiktigt samarbete med våra kunder och en transparens i hela affären. Vår digitala plattform medför också att du snabbt får reda på kostnader och kan göra klart affären direkt via digital signering, avslutar Maria Sultan.
 

Om grenke
grenke har utvecklat finansieringslösningar för företag sedan 1978 och skräddarsyr de perfekta finansieringslösningarna för att passa just dina behov med snabb, enkel och personlig service. Oavsett det gäller kraftfull IT-utrustning eller nya kontorsmöbler kan grenke hjälpa dig.