Förändringstrycket inom industrin har aldrig varit så högt. Idag är nya tekniska lösningar och automatiserade system ett måste för att kunna klara av det dagliga arbetet i en alltmer konkurrenskraftig bransch.

– Vi har kunskapen och möjligheten att hjälpa dig att investera i ditt företag så att ni kan fortsätta utvecklas – och ligga i framkant, säger Maria Sultan, försäljningschef på Grenke.

Grenke är ett globalt finansbolag med lokal närvaro i över 30 länder. De grundades 1978 i Baden-Baden i Tyskland och idag har de cirka 33 000 återförsäljare runt om i världen. Sedan starten har de byggt upp ett gott rykte i branschen. Deras mål är att finansiera all typ av utrustning till företag.

– Det osäkra läget på världsmarknaden har haft en påverkan på industribranschen. Idag är företagen mer restriktiva till att investera kapital för att utveckla verksamheten. Vi är lösningsorienterade, och vi ligger i framkant när det kommer till flexibla finansieringsalternativ, säger Maria Sultan, försäljningschef på Grenke.

”Rätt utrustning genom finansiering”

Grenke erbjuder bland annat produkter och personlig finansiell rådgivning för detaljhandeln samt lösningar för mobilitet, energiproduktion, produktdesign och informationsdelning med fokus på tillverkning.

– Vi ser att ägandet av produkterna inte kommer vara lika viktigt för företagarna i framtiden. Fokus kommer i stället att ligga på att ha rätt utrustning, vid rätt tid genom finansiering, säger Maria Sultan.

Många fördelar

Grenke erbjuder flera olika typer av avtal. Det handlar bland annat ramavtal, hyra och leasing samt serviceavtal. De hjälper även sina kunder att lägga upp avtal så att de betalar för nyttjande – och inte ägande av produkterna.

– Det finns många fördelar. Du säkerställer bland annat att din utrustning inte blir förlegad eller oanvändbar. Det är även enkelt att uppgradera utrusningen vid behov. Vi har en fast ränta vilket skapar en trygghet för våra kunder. Det är extra viktigt i dessa tider med bland annat återkommande räntehöjningar, säger Maria Sultan.