Grenke grundades 1978 i Baden-Baden i Tyskland. Idag är de ett globalt finansbolag med lokal närvaro i över 30 länder. De har lång erfarenhet av branschen och arbetar med alla varumärken för att kunna finansiera alla typer av utrustning för företag, bland annat medicinteknik. Det är ett brett område som inkluderar olika produkter och lösningar som används inom vård och omsorg.

– Vårt uppdrag är att vara lösningsorienterade, och ligga i framkant när det kommer till flexibla finansieringsalternativ. Vi har tagit en ledarposition när det gäller innovativa lösningar inom medicinteknik för vård och omsorg. Det innebär att vi skräddarsyr finansieringslösning efter de behov som finns i företaget, säger Petter Brunzell, external sales manager.

 

”Kunskap kring produkterna”

Grenke erbjuder flera olika typer av avtal. Det handlar bland annat om ramavtal, hyra och leasing samt serviceavtal. De hjälper även sina kunder att lägga upp avtal så att de betalar för nyttjande – och inte ägande av produkterna.

– När det gäller medicinteknik så har vi kunskap kring produkterna. Därför kan vi vara med och rådgöra hur våra kunder kan lägga upp din finansieringsplan på bästa sätt. Vi finansierar allt från röntgen- och strålbehandlingsapparatur, ortopediska implantat, journalsystem och pacemakers, säger Petter Brunzell och betonar att ingen kund är den andra lik.

Spetskompetens inom området

– Alla har olika behov. Här kommer vi på in med vår spetskompetens inom området. Att vi är lokala i Sverige är en stor fördel eftersom vi kan den svenska marknaden – och följer med i utvecklingen framåt.